Литерарни конкурс „Моја породица“

У оквиру Пројекта „Образовање за права детета“, који наша школа реализује у сарадњи са Ужеичким центром за права детета, а уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске, реализован је Литерарни конкурс на тему „Моја породица“.

Опширније: Литерарни конкурс „Моја породица“

Ликовни конкурс о џиновима

Тим пројекта „Образовање за права детета“ посветио се организовању конкурса који је покренуо песник Дејан Алексић. Признати песник за децу и сам желећи да мисли заокупи нечим лепим, написао је мали циклус песама о џиновима. Ти стихови, посвећени деци, послужили су као инспирација за илустрације. На позив у стиху: ,,Дејан од вас чека ликовна решења нека“, одазвало се 178 ученика.

Опширније: Ликовни конкурс о џиновима

Угледни интердисциплинарни час српског и енглеског језика

У одељењу седмом два реализован је угледни интердисциплинарни час српског и енглеског језика. Такође, час је реализован у оквиру Пројекта „Образовање за права детета“, који школа реализује уз подршку Песталоци дечије фондације, у сарадњи са Ужичким центром за права детета.

Опширније: Угледни интердисциплинарни час српског и енглеског језика

Обука о правима детета

Седам наставника наше школе похађало је семинар под називом „Индикатори остварености права детета у образовном систему“, у реализацији Ужичког центра за права детета. Акредитовани тренинг реализован је 29.фебруара 2020. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању.

Опширније: Обука о правима детета

Дебата „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“

У петак, 29.новембра 2019. године ученици наше школе реализовали су дебату под називом „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини. Ово је прва ученичка дебата и резултат је активности Ученичког парламента и секције „Дебатни клуб“, а реализује се у оквиру Пројекта „Образовање за права детета“ који се у нашој школи реализује од марта 2019. године, уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске, а у сарадњи са Ужичким центром за права детета.

Опширније: Дебата „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“