Дебата „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“

У петак, 29.новембра 2019. године ученици наше школе реализовали су дебату под називом „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини. Ово је прва ученичка дебата и резултат је активности Ученичког парламента и секције „Дебатни клуб“, а реализује се у оквиру Пројекта „Образовање за права детета“ који се у нашој школи реализује од марта 2019. године, уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске, а у сарадњи са Ужичким центром за права детета.

Опширније: Дебата „Од стереотипа и предрасуда до дискриминације“

Кампња МОДС-а "Свако дете има право..."

Основна школа „Димитрије Туцовић“ се прикључила кампањи Мреже организација за децу Србије, под називом „Свако дете има право...“. Кампања се организује поводом обележавања 30 година од настанка Конвенције о правима детета, а са циљем да се уоче побољшања и недостаци у протеклих 30 година. Подршку у реализацији активности пружило је Удружење грађана „Златиборски круг“ важним  информацијама и упутствима за реализацију.

Опширније: Кампња МОДС-а "Свако дете има право..."

Обука о правима детета

Дводневна обука у оквиру Пројекта „Обарзовање за права детета“ одржана је 4-5.октобра 2019. године у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини. Циљ обуке био је да се ученици шестог разреда упознају са темама које се тичу права детета и да се покрену на позитиван утицај на вршњаке у овој области.

Опширније: Обука о правима детета

Јавни час о правима детета

Јавни час о правима детета реализован је у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини 27.новембра 2019. године. Час су реализовали чланови Вршњачког тима и Рецитаторске секције, уз помоћ руководилаца и школског координатора на пројекту „Образовање за права детета“.

Опширније: Јавни час о правима детета

Одељењска правила понашања

Током септембра 2019.године ученици Основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини су на часовима одељењског старешине израдили одељењска правила понашања. Уз помоћ својих одељењских старешина, ученици су се подсетили правила понашања у школи, која су им прочитана на првом часу одељењског старешине.

Опширније: Одељењска правила понашања

Још чланака...

  1. " Деца- деци"