Као у Швајцарској-сусрет после неколико месеци

У среду, 22.фебруара, ученици наше школе, који су били у Трогену током новембра, окупили су се са својим другарима у Првој основној школи у Ужицу, на заједничкој радионици на којој су сумирали активности које су реализовали на основу акционих планова.

Опширније: Као у Швајцарској-сусрет после неколико месеци

Радионице „Идентитет“-вршњачко учење

По повратку из Швајцарске, на часовима одељењског старешине, ученици, који су били учесници интеркултуралне размене у Песталоци дечијем селу, реализовали су радионице на тему „Идентитет“ у одељењима 6, 7. и 8. разреда.

Опширније: Радионице „Идентитет“-вршњачко учење

Швајцарска-Песталоци дечије село

Претходне дане, наши ученици (Мина, Саво, Богдан, Татјана, Петар, Милош, Моника и Кристина) провели су едукативно, на радионицама о дискриминацији, предрасудама, тимском раду, а једна од радионица реализована је и напољу (ученици су у групама мењали предмете са становништвом, а све је почело од спајалице).

Опширније: Швајцарска-Песталоци дечије село

Радионица " Идентитет"

Радионица   "Идентитет" коју у одељењу 6/4 реализују ученици 7. разреда Петар Лекић и Моника Васић, уз стручну подршку наставнице Јагоде Јеремић.

Опширније: Радионица " Идентитет"

Студијска размена у Трогену

Осморо ученика наше школе тренутно борави у Песталоци дечијем селу у Трогену у Швајцарској. Размена је почела у четвртак, 10.11.2022.године. Са њима су ученици три ужичке школе и ученици из школе у Севојну. Несвакидашње искуство заснива се на поштовању личности, права и потреба других, кроз радионице, али и кроз одговорности у заједничком животу у коме ученици деле своје обавезе.
До сада су одржане радионице о идентитету, личности, са вежбама које се тичу тимског рада, утицаја окружења и контекста.

Опширније: Студијска размена у Трогену