Интеркултурална размена основаца у Песталоци дечијем селу, месту где деца живе своја права

Осморо ученика Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и са Златибора боравили су у Песталоци дечијем селу у Трогену, у Швајцарској, од 10. до 24. новембра 2022. године. Милош Митић, Саво Вујовић, Татјана Божовић, Петар Лекић, Мина Радибратовић, Богдан Недовић, Моника Васић и Кристина Кутлешић понели су веома лепе утиске са собом, а за ово искуство кажу да је јединствено и да ће га увек радо памтити.

Опширније: Интеркултурална размена основаца у Песталоци дечијем селу, месту где деца живе своја права

" Деца деци"

ченици одељења 7/3 одржали су час о (превенцији) насиља у одељењу 3/3 код учитељице Душице Јевтовић , која је и њихова некадашња учитељица. Предавање је одржано у оквиру часа одељењског старешине са темом "Деца деци".

Опширније: " Деца деци"

Радионице „Идентитет“-вршњачко учење

По повратку из Швајцарске, на часовима одељењског старешине, ученици, који су били учесници интеркултуралне размене у Песталоци дечијем селу, реализовали су радионице на тему „Идентитет“ у одељењима 6, 7. и 8. разреда.

Опширније: Радионице „Идентитет“-вршњачко учење

Као у Швајцарској-сусрет после неколико месеци

У среду, 22.фебруара, ученици наше школе, који су били у Трогену током новембра, окупили су се са својим другарима у Првој основној школи у Ужицу, на заједничкој радионици на којој су сумирали активности које су реализовали на основу акционих планова.

Опширније: Као у Швајцарској-сусрет после неколико месеци

Радионица " Идентитет"

Радионица   "Идентитет" коју у одељењу 6/4 реализују ученици 7. разреда Петар Лекић и Моника Васић, уз стручну подршку наставнице Јагоде Јеремић.

Опширније: Радионица " Идентитет"