Жогарија 2022

Екипа ученика ОШ ,,Димитрије Туцовић“ учествовала је на финалном такмичењу међународног пројекта Жогарија/Алпе-Јадран-Дунав, 21. септембра 2022. године у Љубљани.
Жогарија је међународни пројекат који већ 17. година пропагира дружење и фер-плеј кроз фудбал и друге спортске активности са циљем побољшања квалитета живота младих.

Опширније: Жогарија 2022

Дечја недеља у млађим разредима у Чајетини

Прва недеља октобра обележена је Дечјом недељом која је одржана под слоганом ,,Шта детету треба“ да расте до неба. (3-9.октобра). Ова најрадоснија седмица у години, обиловала је богатим програмом. Смењивале су се разноврсне активности.
Петак, 30.9. 2022. - Као увод у Дечју недељу, вожња гондолом коју је ЈП Голд гондола Златибор поклонило свим ученицима са територији општине Чајетина.

Опширније: Дечја недеља у млађим разредима у Чајетини

Представници ученичких парламената у посети Скупштини општине Чајетина

- Ученици, чланови ученичких парламената основних школа са територије општине Чајетина, посетили су у оквиру Дечије недеље локални парламент где их је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић упознао са начином рада овог општинског органа и истовремено саслушао њихове предлоге и иницијативе у циљу побољшања услова за рад ђака у својим школама.

Опширније: Представници ученичких парламената у посети Скупштини општине Чајетина

Дечја недеља у млађим разредима на Златибору.

Протекле седмице, од 3. до 7. октобра 2022. године, разноврсним активностима обележена је Дечја недеља у млађим разредима на Златибору.
Недеља је започела још у петак претходне недеље, вожњом панорамском гондолом, коју је предузеће Gold Gondola Zlatibor поклонило свим ученицима чајетинске општине.
Ученицима 1. разреда су потом, традиционално, уручене бесплатне чланске карте за Biblioteka "Ljubiša R. Đenić", а Општина Чајетина првачиће је обрадовала вредним новчаним поклоном и књигом. За то време, ученици осталих разреда су осликавали школски терен кредама у боји, а на тему овогодишње манифестације "Шта детету треба да расте до неба".

Опширније: Дечја недеља у млађим разредима на Златибору.

Поезија душе Михаила Ћуповића - Јагода Јеремић

У среду, 5.10.2022. у Регионалном центру Ужица (РЦУ) одржан је стручни скуп наставника српског језика под називом "Књижевност у настави". Један од три аутора-излагача била је професорка Јагода Јеремић, наставник српског језика у Чајетини. Она је говорила о поезији завичајног песника Михаила Ћуповића - "о поезији душе" и лирској аутентичности аутора бројних антологијских стихова ("Живот није као топла плима: и кад те нема - треба да те има!").

Опширније: Поезија душе Михаила Ћуповића - Јагода Јеремић