Јасна порука младих еколога својој заједници и свету

Данас је у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини одржана седница Еко-одбора на којој су, између осталог, додељене награде вредним ученицима који су учествовали на новембарском ликовном конкурсу који је расписан у сарадњи са КЈП "Златибор" Чајетина.

Национални дан борбе против пушења- 31. јануар

У Основној школи у Чајетини, на часовима биологије седмог и осмог разреда је одржано предавање о штетном утицају дуванског дима на здравље. Патронажна сестра из Дома здравља Мира Лазовић је, интерактивно, са ученицима образлагала последице активног и пасивног пушења. Навођени су примери болести које настају као последица пушења. Такође, ученици су израчунали колико се у једној породици на дневном, месечном и годишњем нивоу троши новац на куповину цигарета.

Мало новогодишње чаролије!

Циркулара економија на делу- на часовима Чувара природе у 5. и 6. разреду на Златибору смо правили новогодишње украсе од отпада- ролница тоалет папира, са мало штраса и много маште смо направили украсне Деда Мразове, ирвасе, Снешка Белиће, вилењаке, разноврсне звезде,...

Одељење 7-1

На родитељском састанку одељења 7-1, одржаном 23.1.2023. године, у школи у Чајетини, ученици тог одељења, чланови Еколошке секције, Вања Вуловић и Огњен Рајовић, представили су присутним родитељима примарну селекцију отпада која се спроводи на територији општине Чајетина.

“Караван за климу 3.0 – Мали корак за човека, велики за природу”

Итерактивна изложба отворена је 9.11. до 25.11. у Сали Библиотеке у Чајетини

Ученици наше школе са Златибора и Чајетине су у више наврата посетили изложбу- на часовима Еколошке секције, Чувара природе, Биологије, Ликовне културе, Фрацуског језика.