Састанак Савета за одрживи развој и едукацију општине Чајетина

Први састанак Савета за одрживи развој и едукацију општине Чајетина одржан 26.12.2019. године, у учионици број 12, у Основној  школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, са почетком у 13.30 часова. Састанку су присуствовали представници образовно-васпитних установа са територије општине Чајетина, медија, КЈП „Златибор“, удружења грађана и Зеленог савета.

СРЕЋНА ЕКОЛОШКА НОВА ГОДИНА!

Једна од планираних активности Еко-школе је израда новогодишњих украса и маски од отпадног материјала. Ученици нижих разреда са својим учитељима, као  и ученици од петог до осмог разреда на часовима Eколошке секције и грађанског васпитања су током  месеца новембра и децембра припремали новогодишње украсе и маске.

ПРОЈЕКАТ ,,ВЕЛИКИ ЛОВ НА БИЉКУ“ Израда Мапе станишта

Мали истраживачи, ученици петог разреда у Чајетини и на Златибору су наставили пројекат током прохладне, сунчане јесени. Након што су, пре око месец дана, реализовали шетњу по Златибору и Чајетини, уочили жива бића у околини школе и направили скицу Биодиверзитета, наставили су са следећом активности а то је израда Мапе станишта.

Друга седница Еко-одбора

Друга седница Еко-одбора ОШ „Димитрије Туцовић“одржана је 26.новембра 2019.године. Присутне чланове поздравила је координаторка Еко-школе мр Зорица Милосављевић која је представила дневни ред. Након усвајања записника са претходне седнице, присутни су још једном размотрили план рада и усвојили га једногласно. Представљена је и листа чланова Еко-одбора која је, такође, усвојена једногласно.

Пројекат „Свака лименка се рачуна у Еко-школама“

Наша школа се укључила у пројекат од ове школске године и реализована су прва предавања и радионице на тему правилне употребе и значају рециклаже лименки. Ученицима нижих разреда, члановима Еко-патроле, кооринаторка Еко-школе и наставница биологије Зорица Милосављевић је 18.11.2019.  приказала презентацију о процесу производње лименки и великом утрошку природних ресурса, њиховој правилној употреби у домаћинствуи институцијама, али и  значају рециклаже како би се природа и природни ресурси што више сачували.