Утисци из Швајцарске

Захваљујући Ужичком центру за права детета, који организује интеркултуралну размену, осморо наших ученика борави у Песталоци дечијем селу у Трогену. Размена је организована уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске.
Ових дана изузетне утиске понели су са радионица о дискримибацији, толеранцији, различитостима и пре свега о прихватању других, оних поред нас, оних наспрам нас. Између осталог, учили су о важности права детета, Конвенцији. Боравак су употпунили и излети на Рајнине водопаде, у Цирих, до Луцерна. А како изгледа јавни наступ, како се ради у тиму и како се преносе утисци, показали су у радио емисији коју су веома успешно реализовали.
"Искуство у Швајцарској је и необично и другачије. Обилазимо разне градове и места, што је један од мојих омиљенијих делова. Имамо разне радионице са ученицима из Ужица, а најзанимљивија од свих ми је она на којој смо комуницирали универзалним језиком. Такође ми је био занимљив део када смо са децом из Немачке размењивали основне фразе у нашим језицима."- поделио је са нама своје утиске Вукашин Вилотијевић.