ДЕЧЈА НЕДЕЉА, МЛАЂИ РАЗРЕДИ-ЧАЈЕТИНА

Ученици и учитељи млађих разреда Основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини су током Дечје недеље, која се ове славила под поруком „ Дете је дете да га волите и разумете“,  од 4. до 10.октобра, организовали различите активности.

У сусрет Дечјој недељи, 1.октобра ученици првог разреда су традиционално са својим учитељима посетили  Библиотеку „Љубиша Р. Ђенић“, где су бесплатно добили чланске карте и постали најмлађи корисници. Добили су и прикладне поклоне од општине Чајетина, када им се обратио председник општине Милан Стаматовић и сваком прваку уручио по 5 000динара.

У понедељак, 4.октобра, ученици су учествовали у размени играчака и књига. Из ове активности деца су схватила да сви сувишни предмети могу да буду од велике користи другима,  да обрадују некога, а уједно су се и забавили.

Уторак је био резервисан за цртање кредом, игрању игрица на осликаном бетону у школском дворишту.

У среду, 6.октобра, организован  је крос по разредима, а најбољим такмичарима подељене су дипломе.

 

 

Приредба коју су организовали четвртаци првацима, организована је у четвртак. На крају приредбе првацима су подељени беџеви.

У петак је  малишанима уприличено дружење са писцем и песником Тодом Николетићем у Спортском центру у Чајетини. Ово дружење је протекло уз песме о дечацима, девојчицама, породици ...

Осмех на лицима деце и задовољство учешћем у активностима, обавезују нас да се још више ангажујемо, потрудимо, да следећу Дечју недељу обележимо још креативније и занимљивије.