OШ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“ ПРИКЉУЧИЛА СЕ ПРОЈЕКТУ „ИГРАЈМО ЗАЈЕДНО – УЧИМО ЗАЈЕДНО“

Основна школа „Димитрије Туцовић“ у Чајетини прикључила се пројекту под називом „Играјмо заједно – учимо заједно“ у организацији Специјалне Олимпијаде Србије и СНФ фондације. Циљ пројекта јесте повећање броја спортиста, њихових партнера и тренера, развој броја инклузивних спортова као и повећање целокупног броја инклузивних активности у нашој земљи. 

Пројекат „Играјмо заједно-учимо заједно“ започет је у септембру 2018. године и спроводи га Специјална Олимпијада Србије у сарадњи са 12 клубова за децу и омладину са посебним потребама, као и основним и средњим школама у 14 различитих заједница широм Србије.

„Специјална Олимпијада Србије у свом оквиру има 87 придружених школа и ми смо једна од школа која се ове године придружила овом пројекту. Поред нас са територије Златиборског округа меморандум је потписала и основна школа „Алекса Дејовић“ из Севојна“, каже Ана Васиљевић, наставница историје ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина.

Такође, у пројекат су укључени и Београд, Нови Сад, Зрењанин, Панчево, Јабука, Чачак, Крушевац, Крагујевац, Ниш, Пирот, Врање, Лесковац. У сваком граду биће састављени инклузивни тимови који ће у свом саставу имати 10 спортиста Специјалне Олимпијаде Србије (особе са интелектуалним потешкоћама) и 10 ученика из редовних школа ( особе без интелектуалних потешкоћа), узраста од 12 до 21 године.

„Циљ пројекта је повећање броја школа, ученика и наставника укључених у Специјалну олимпијаду Србије, да се допринесе развоју нових инклузивних спортова и спортских активности код младих у локалним заједницама као и повећање целокупног броја инклузивних активности у нашој земљи“, рекла је Ана Васиљевић.

Заједничким тренингом тимови ће се припремати за локална такмичења која ће бити организована у њиховим градовима.

 https://youtu.be/uwZy03JifZ4