ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ -22.04.

Дан планете Земље у свету се обележава од 1990. године. На разне начине, организовањем бројних активности, у обележавање овог датума се укључују разне организације, институције, појединци и школе.
У школи, у Чајетини су чланови Еколошке секције петог разреда са децом из Дневног боравка ,,Зрачак“ очистили простор око школе од отпада у нади да ће ученици, који загађују околину и не понашају се одговорно према природи схватити да треба отпад да понесу са собом, а не да га остављају у природи и тако загађују околину.
Осим уклањања отпада реализована је радионица са ученицима шестог разреда. Са децом ,,Зрачка“ урађени су цртежи који приказују здраву или загађену планету Земљу. Цртежи су истакнути у холу школе.
Ученици 6. разреда, чланови Еколошке секције су одржали радионицу у вртићу Нарцис на Златибору, у предшколској групи на тему: Утицај људских активности на нашу планету- позитиван и негативан. Кроз вршњачку едукацију су предшколци научили које су активности лоше, а које добро делују на планету, како морамо да мењамо наше понашање према планети како нас не би задесила судбина диносауруса.
Ученици 6. разреда су на часу Чувара природе покупили смеће из школског дворишта на Златибору и дали позитиван пример како треба да се односимо према планети.