Дружење са завичајном песникињом

Ученици 5/4 данас су, на редовном часу српског језика, имали прилику да се, у оквиру планиране обраде завичајне поезије, друже са Мирјаном Ранковић Луковић, песникињом и лауреатом бројних књижевних награда, ауторком девет књига (,,Лица љубави", "Након свих ових година", "Приче из Причевића"...) чије су песме заступљене у бројним антологијама, спусатељицом која је од 2014. године члан Удружења књижевника Србије.
Мирјана Ранковић Луковић је данас говорила о завичајним песницима и поезији уопште, истакла значај Михаила Ћуповића, песника и идејног творца фестивала "Деца међу нарцисима", позивајући ученике да својим учешћем подрже ову манифестацију која траје деценијама и окупља децу која пишу из свих крајева Републике Србије.
Песникиња је говорила своје стихове, читала одабране "Приче из Причевића", одговарала на бројна питања знатижељних петака: "Која Вам је песма најдража?", "Како се постаје песник?", "Сећате ли се своје прве песме?"...
Ученици су пажљиво слушали, а часу је присуствовао Богдан Крстовић, бивши ученик овог одељења, који је у 3. разреду отишао за Београд, а одавде се враћа са идејом да својој наставници предложи "да и они позову у госте неког правог песника" јер му се, како сам каже, данашњи час веома допао.
Дружењем са песникињом Мирјаном Ранковић Луковић ученици 5/4 су завршили ову школску годину. Последњи час ће, кажу, заувек памтити, а неки од њих су у данашњем дружењу нашли инспирацију за своје будуће песме.
Песникиња је поклонила школској библиотеци три своје књиге, а наше вредне девојчице су својим рукотворинама, наруквицама од перлица, обрадовале гошћу.
"Песме се пишу срцем!", закључили смо на овом занимљивом часу који је био последњи у петом разреду и у овој школској години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Подели