Пројектна настава: Лековите биљке мога краја- Јабланица

Интердисциплинарна настава: биологија, географија, хемија, историја, математика, српски језик, руски језик, енглески језик, информатика и рачунарство.
Сви ученици од 5. до 8. разреда су одабрали по једну биљку о којој су истраживали
(опис биљке, хемијски састав, распрострањење, употреба у народној медицини, лековита дејства,...). Заједно са предметним наставницима су осмислили за сваку биљку кратак опис или задатак који су качили на Падлет платформу.
Приликом презентације пројектне наставе сваки ученик је представио по један предмет:
биологија ( опис биљке, употреба ), географија (распрострањење са описом поменутих географских појмова), историја ( историјат употребе или порекло имена са историјским подацима), хемија ( хемијски састав ), математика ( задаци са наведеним биљкама), српски језик ( препознавање граматичких појмова на реченицама у којима се помињу наведене биљке), руски и енглески језик ( реченице о датим биљкама преведене на поменуте језике), информатика и рачунарство( дигитални хербаријум).
После презентације о лековитим биљкама ученици су припремили дегустацију чајева, кафе од цикорије, меда од маслачка, џема од шипурка за госте: ученике млађих разреда, присутне наставнике.