ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Почетком школске године , планирано је да, у складу са смерницама које су школе добиле од МПНТР-а, школски живот буде у духу толеранције , емпатије, учења и развоја  социјалних вештина , пријатељства . Ко једна од активности планирана је хуманитарна акција прикупљања непходне помоћи за оне којима је то потребно. Школски психолог Марија Новаковић је предложила да помоћ буде упућена Дечијем селу ,, Др Милорад Павловић,, у Сремској Каменици.

   Ову хуманитарну акцију покренуо је Тим за заштиту  ученика од дискриминације, злостављања и занемаривања и Ученички парламент а обухватила је све ученике, родитеље и запослене у школи. За веома кратко време прикупљена су значајна средства – школски прибор, играчке, нова и половна гардероба , средства за хигијену , слаткиши, грицкалице. Количина прикупљене робе је била заиста велика, тако да смо одлучили да ову хуманитарну помоћ упутимо ,,на више адреса,, .

   Вредни чланови Ученичког парламента са педагошко- психолошком службом и ученици који похађају СНА домаћинство са наставницом Александром Митић су разврстали и паковали робу .

  Крајем октобра , помоћник директора Иван Митић и педагог Јелена Жугић су велики део помоћи ( гардеробу, школски прибор, средства за хигијену, играчке и слаткише ) однели у Дечије село у Сремску Каменицу . Директор Дечијег села и запослени су их информисали о начину функционисања села, показали просторије и упознали са децом. Том приликом школа је добила захвалницу за  донацију.

   Део прикупљене помоћи – школски прибор ( свеске, оловке, фломастери, бојице и сл. ) спакован је за  ОШ ,, Топлички хероји ,, у  Житорађи , којој ученици немају основна средства за рад.

  У сарадњи са Културним центром и директорком Даницом Јевтић Шишовић, део помоћи у гардероби и слаткишима упућен је  дечијем свратишту у Београду.

  Како је прикупљених средстава било заиста много, помогли смо још две установе  –Свратиште за децу и младе  у Новом Саду и Дом за  децу и омладину ,, Вера Радивојевић ,,  у Белој Цркви које је испоручила школски психолог Марија Новаковић.

  У децембру ,тачније 20.12.2023. године, у сарадњи са Црвеним крстом из Чајетине, традиционално смо обележили Светски дан солидарности учешћем у акцији ,, Један пакетић-пуно љубави,, .Наш парламентарац Михаило Шућуровић је однео прикупљене играчке у просторије Црвеног крста.

  Овом приликом ,желимо да се захвалимо свим родитељима , ученицима и запосленим у школи који су подржали ове акције и помогли онима којима је помоћ неопходна и у овом тешком времену показали да се још увек негују и поштују праве људске вредности као што је солидарност и саосећање.

                                                                                                  

                                                                               ОШ ,, Димитрије Туцовић,,  Чајетина