Први Авантура куп у алпском скијању

 

Први „Авантура куп“ у алпском скијању, дисциплина веле- слалом одржан је 30. јануара 2020. године са почетком у 19 часова. Ово такмичење организовали су ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и „Авантура парк“, уз подршку Спортског савеза Чајетине. Учешће је узело преко сто ученика основних школа са територије општине Чајетина. Без обзира на минус на живи на термометру, мали скијаши показали су сву своју вештину.

 

У конкуренцији ученица 1. и 2. разреда најуспешнија је била Зона Стојановић, испред Јелене Јоксимовић, Тине Ђорђевић, Неде Шкодрић и Ивоне Ђуровић. Код ученика је славио Лазар Смиљанић, испред Лазара Јеремића, Василија Јовановића, Давида Драговића и Вука Кнежевића.

 

Најбоља у конкуренцији 3-4. разред била је Анђела Рајевац, испред Хелене Милинковић, Теодоре Арсић, Илине Ђуровић и Сање Марјановић. Код дечака прво место је заузео Давид Јовашевић, а иза њега су били Алекса Вељовић, Игор Марић, Новак Ђуровић и Стефан Јанковић.

 

Радибратовић Мина била је најуспешнија у конкуренцији 5-6. разред, испред Сање Гледовић, Јоване Крејовић, Марте Гудурић и Душанке Ђокић. Сергеј Нешић је славио код дечака, испред Михаила Ђенића, Петра Коларевића, Уроша Стојановића и Стефана Цикића.

 

Код најстаријих такмичара (7-8. разред) у конкуренцији девојчица Александра Ружић је била најуспешнија, испред Јоване Гудурић, а Андреј Јовашевић је славио код дечака, испред Луке Јевремовића, Андреја Чантрића, Михаила Џиде и Николе Мићића.

 

По речима Стевана Стојановића, наставника физичког васпитања у ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине, жеља је да ова манифестација постане традиционална и да се прошири и на неке друге стазе и дестинације. Интересовање ученика за зимске спортове је велико, па се нада да ће Златибор постати скијашки центар.