Школска слава

 

У понедељак, 27.1.2020.године, у нашој школи је обележен Савиндан. Ове године домаћини су били ученици и наставници са Златибора.

Ученици, који похађају верску наставу, присуствовали су јутарњој литургији у цркви Преображења Господњег на Златибору, након које су рецитовали и певали песме у част првог српског архиепископа.

У 11 часова, у просторијама школе на Златибору, уприличено је ломљење колача и кратак програм ученика првог разреда, које је припремила учитељица Наташа Меловић Чантрић.

  

 

Свечана приредба одржана је први пут у „Културном центру“ на Златибору. Ученици су приказали преломне тренутке у животу принца Растка и монаха Саве, чији живот је био инспирација писцима, од Теодосија и Доментијана, па све до Десанке Максимовић, Милоша Црњанског и Миодрага Павловића. Кроз програм нас је водила Николина Мићић, ученица петог разреда, а прича о Светом Сави започела је извођењем Химне. Током програма чула се песма Света Анастасија, испевана у част Савине мајке, као и Тропар посвећен овом свецу.

 

Наставница историје, Ана Васиљевић, презентацијом је испратила програм. Хор је предводио наставник музичке културе, Марко Кутлешић, док су за текст били задужени натавница српског језика, Ксенија Бојовић и вероучитељ Властимир Топаловић.