Добричино праскозорје

У среду, 29.9.2021. реализовано је литерарно дружење деце-песника из Кнића са чајетинским и златиборским основцима који су, такође, љубитељи писане речи.
Златибор су посетили победници ,,Добричиног праскозорја" које се, у част песника Добрице Ерића, сада већ традиционално, организује у долини његове Груже.
Завичајна песникиња Мирјана Ранковић Луковић гостовала је у Книћу као представник жирија на овој манифестацији чији је циљ очување сећања на великог песника, али и подршка талентованој деци.
Сада су победници гружанског фестивала имали прилику да читају и говоре своје стихове.
Другарима из Кнића најпре се обратила Моника Васић, ученица шестог разреда, пожелевши им добродошлицу, а потом су своје стихове говорили наши ученици, чланови рецитаторске и литерарно-новинарске секције: Ленка Смиљанић, Вања Вуловић, Петар Лекић, Кристина Кутлешић и Елена Шкодрић.
Софија Секулић, ученица 6. разреда, свирала је виолину, што је додатно употпунило уметнички доживљај.
Библиотека ,,Љубиша Р. Ђенић" била је домаћин овог занимљивог литерарног дружења. ,,Праскозорци" су даровали своје другаре свескама, оловкама и цртежима, а Ленка Смиљанић је сваком ,,праскозорцу" поклонила своју књигу са песмама и мудрим мислима.