Рођендан у ванредним околностима

Наш „Димитрије“ дочекао је 133. рођендан. Несвакидашња дешавања нису нас спречила да 13. маја прославимо Дан школе. Прилагодили смо се околностима и спремили смо кратак видео у коме смо направили ретроспективу нашег рада у протеклих годину дана.

 

Осим видеа, чланови Рецитаторске секције, са својом наставницом Јагодом Јеремић, припремили су рецитал „Димитрију“ у част.  Стихове су говорили: Андреј Чантрић, Мина Пишчевић, Анастасија Драговић, Николина Јеремић и Вењко Зрњевић. Ученици су са наставницама ликовне културе приредили и изложбу поводом Дана чколе.

 

Дошли смо на идеју да следећи Дан школе дочекамо уз химну. Тим поводом расписали смо конкурс. Конкурс ће имати две фазе. Најпре ће бити литерарни и трајаће до почетка нове школске године. Након одабраног текста уследиће фаза у којој ће бити расписан конкурс за композицију.

Литерарни конкурс за химну школе

 

Волели бисмо да имамо химну школе. Неопходна нам је ваша помоћ!

Желимо стихове који ће говорити о важности школе и образовања за свако дете, који ће на афирмативни начин представити „најлепше, ђачко доба“.

Нека буде од три до пет строфа, уз обавезни рефрен. Очекујемо текстове песама до 1.9.2020. године. Након одабраног текста, уследиће друга фаза конкурса – музички део, односно, биће нам потребне ноте.

Будите креативни! Будите аутори химне!

 

Радове можете слати на следеће имејл адресе:

јОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.      

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

„Димитрије“, срећан ти рођендан!