Конкурс „Два лица сунца”

На конкурсу „Два лица сунца” ученици првог разреда ОШ  „Димитрије Туцовић“  из одељења I-3 на Златибору су освојили УВ индикатор, специјални мерач УВ зрачења. Конкурс је организован у оквиру кампање „Заштита за све”, чији је циљ подизање свести деце о важности заштите од сунца за њихово здравље сада и у будућности.

Прваци ове школе освојили су награду на конкурсу „Два лица сунца” цртајући и правећи видео у коме објашњавају зашто је боравак на сунцу значајан за правилан раст и развој, али и због чега сунчево зрачење може бити опасно, те је важно правилно се заштити.

  • Обуци мајицу, обавезно носи капу или качкет и наочаре са УВ филтером, на кожу нанеси крему за заштиту од сунца, не излажи се сунчевим зрацима у периоду од 10 до 17 часова када је сунца најјаче – кажу ђаци I-3 у свом видеу, уз подршку своје учитељице Радмиле Мијаиловић.

УВ индикатор који су освојили на конкурсу „Два лица сунца” биће, у складу са актуелном ситуацијом и ритмом рада основних школа, постављен на видно место на улазу.

Кампању „Заштита за све”, организовали су другу годину за редом Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете Републике Србије, а конкурс је трајао од 20.јануара до 7.марта.