Уметност наслућивања

Ученици наше школе, чланови литерарно-новинарске, ликовне и драмске секције француског језика реализовали су у Културном центру на Златибору јавни час под слоганом "Уметност наслућивања".
Посетиоци су имали прилике да виде изложбу ликовних радова наших ученика у галерији Културног центра, а потом чују њихове литерарарне радове, прозне и поетске.
Овај својеврсни интегративни час српског језика, ликовне и музичке културе реализовали су ученици старијих разреда Основне школе са Златибора и из Чајетине, уз подршку предметних наставника.
Часу су присуствовали родитељи, представници медија, наставници и школски другови наших литерарних и ликовних стваралаца. Неки од радова су вишеструко награђивани на конкурсима и фестивалима: од оних који су оргзовани на нивоу школе, до оних који су међународног карактера.
Овакав час реализован је и претходне школске године, на истом месту, под слоганом "Наше приче".
"Наше приче" су прерасле у "Уметност наслућивања", а публика је, судећи по аплаузу и невероватној пажњи, свакако наслутила будуће уметнике. Водитељи програма, активни чланови наше новинарске секције, били су, као и претходне године, Вања Мићић и Петар Лекић, сада шестаци.
Лепотом казане и написане речи представили су се: Елена Шкодрић, Давид Јовашевић, Катарина Марић, Катарина Павловић, Вања Туцовић, Вук Пенезић, Коста Ђуровић, Лена Јеремић, Петра Божић, Наталија Лакетић, Лара Вуловић, Магдалена Буквић, Миа Радибратовић, Николина Мићић, Катарина Павловић, али и наши водитељи (Петар у прози, а Вања у поезији).
Ученице петог, шестог и седмог разреда Основне школе у Чајетини - Ленка Смиљанић, Јована Кузељевић, Вања Вуловић и Теодора Милић такође су показале умеће писања и казивања стихова.
Убедили су нас, као и претходне године, да ће уметност, као што је рекао Достојевски, спасити свет...
Чланови драмске секције француског језика извели су одломке из романа "Мали принц". Захваљујући Кристини Кутлешић, Моники Васић, Вањи Туцовић, Вањи Вуловић и Петру Лекићу, упознали смо Малог Принца, Ружу, Лисицу и Змију. Подсетили су нас да је лепота у очима посматрача и да се само срцем добро види.
Бојана Јузбашић је уметнички доживљај увећала песмом, а Мина Радибратовић је, свирајући гитару, целокупном програму дала аутентичан музички печат.
"Наша је уметност још увек уметност наслућивања, али ви ћете је већ препознати!", закључили смо на крају данашњег дружења.