XII Риболовачка олимпијада

Око четрдесет ученика Основне школе ,,Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора се 4. јуна надметало у вештинама пецања на Рибничком језеру.
Ове године такмичење је добило и регионални карактер, пошто су наступали ученици из Пријепоља и Бајине Баште.
Ученици су се такмичили појединачно и екипно у мушкој и женској конкуренцији. Сви су добили медаље, а најуспешнији пехаре.
Међу девојчицама најбоља је била Невена Марић, док је Јована Јоксимовић заузела друго место, а Маја Миланковић треће.
Код дечака прво место је припало Александру Аћимовићу, друго Филипу Урошевићу, а треће Јовану Дабићу.
У екипном делу такмичења мушка екипа Чајетине у саставу: Стефан Јаковић, Стефан Скорковић и Страхиња Радибратовић заузела је прво место.
Друго место је припало екипи из Пријепоља (Хамза Гибаница, Амар Медовић и Армин Кочевић), док су гости из Бајине Баште били трећи ( Урош Средојевић, Лука Јелисавчић и Иван Максимовић).
Женска екипа Чајетине у саставу: Аница Радибратовић, Јована Аћимовић и Катарина Ракетић заузела је прво место. Друго место је припало екипи из Бајине Баште (Јелена Вуковић, Емилија Средојевић и Нина Максимовић), док је екипа из Пријепоља била трећа (Сара Шкодрић, Ивана Николић и Милада Савичић).
Организатори су наградили и Страхињу Павловића као најмлађег учесника, а Јована Аћимовић је добила награду за највећу уловљену рибу.
Циљ је да се у следећој школској години ово такмичење прошири на цео регион и да се укључе и друге општине из западне Србије.
Као и претходних година у организацији су свако на свој начин помогли: Риболовачко удружење,,Златибор", општина Чајетина, Спортски савез, родитељи ученика и представници медија.