Занимљив час Планинарске секције у сарадњи са Планинарским клубом "Торник"

У школи на Златибору, у уторак, 29. марта 2022. године, рад Планинарске секције био је обележен заједничком активношћу млађег и старијег узраста. У гостима су нам били чланови Планинарског клуба „Торник“, председник Марко Џамбасовић и начелник Марко Луковић, а у улози домаћина, али и као активни чланови поменутог клуба и руководиоци секцијом, биле су наставнице Ксенија Бојовић, Наташа Меловић Чантрић и Радмила Мијаиловић. Циљ часа је био да се и овом приликом истакну и популаришу здрави стилови живота, али и да се ученици упознају са планинарском оријентацијом, све популарнијом спортском дисциплином, како би се активно бавили и укључили у такмичења.
Ученицима је, најпре, Марко Џамбасовић, кроз интерактивни разговор, истакао лепоту и користи планинарства. Затим је Марко Луковић час наставио занимљивом причом о планинарској оријентацији, објаснио правила, показао реквизите и истакао посебну драж у томе што у такмичењу учествује екипа коју чине три члана. У оба случаја деца ће научити да се суоче са препрекама у животу, постаће сналажљивија, одговорнији, здравија, научиће да доносе праве одлуке у правом тренутку.
Час је уједно био и прилика да се промовише рад Планинарског клуба, како би се младе генерације заинтересовале и окренуле здравом начину живота, развијању кондиције, боравку у природи, упознавању краја и земље у којој живе, заштити и очувању природе, непосредном дружењу, тј. квалитетнијем начину живота и коришћења слободног времена.
Најављене су заједничке акције ПК „Торник и Планинарске секције у наредном периоду, организовање пешачења у околини Јабланице, као и организовање школског такмичења у планинарској оријентацији. Ово ће бити прилика, да поред лепе приче, деца на терену увиде лепоте бављењем планионарством и планинарском оријентацијом.