Изложба " Крила победе"

Поводом обележавања Дана победе, 9. маја, ученици наше школе, чланови новинарске и историјске секције, присуствовали су изложби под називом "Крила победе" у Музеју макета на Златибору. Аутор изложбе на којој су ученици имали прилику да виде макете авиона које је савезничка војска користила у Другом светском рату је Самир Аслани, новинар. Наши ученици су видели и макете авиона југословенске ратне  авијације као што су ИК-2 и ИК-3, али и макете спитфајера, мустанга, јака и лавочкина - ратних авиона Сједињених Америчких  Држава, Велике Британије и Совјетског Савеза.

Чули су низ занимљивих појединости у вези са ратном авијацијом. Упознали су се са обуком и службом пилота, а посебан сегмент излагања аутора изложбе био је посвећен животу и обуци жена-пилота у Другом светском рату.

Изложби су, поред ученика петог и осмог разреда, присуствовали још и директорка школе Милка Васиљевић, наставница историје Ана Васиљевић, наставница српског језика Марија Вуловић и наставница географије Јелена Турудић.

https://www.youtube.com/watch?v=Pj03rrDOXwA