Угледни интердисциплинарни час српског и енглеског језика

 

 

У одељењу седмом два реализован је угледни интердисциплинарни час српског и енглеског језика. Такође, час је реализован у оквиру Пројекта „Образовање за права детета“, који школа реализује уз подршку Песталоци дечије фондације, у сарадњи са Ужичким центром за права детета.

Наставна јединица „Јабука на друму“ Вељка Петровића, са подтемом насиља и дискриминације надовезала се на наставну јединицу из енглеског језика, када је анализиран филм Let`s Fight it Together.

Ученици су на „Дрвету мудрости“ исписали своје поруке у вези са правимa, кршењем и заштитом истих, на почетку часа. У главном делу су, кроз анализу приповетке, дошли до закључака у вези са темом. Повезавши ова два часа јасно су добили слику о правилном понашању према другима и научили неке нове појмове, уз објашњења у вези са Конвенцијом о правима детета.

 

Вођени и припремани од стране наствница Јагоде Јеремић и Јасмине Бамбур, остварили су циљеве часа и на креативан начин повезали свакодневни живот са светом уметности. На часу је била изражена висока партиципација ученика, а час је евалуацијом високо оцењен. Часу је присуствовала директорка школе Милка Васиљевић.