Студијска размена у Трогену

Осморо ученика наше школе тренутно борави у Песталоци дечијем селу у Трогену у Швајцарској. Размена је почела у четвртак, 10.11.2022.године. Са њима су ученици три ужичке школе и ученици из школе у Севојну. Несвакидашње искуство заснива се на поштовању личности, права и потреба других, кроз радионице, али и кроз одговорности у заједничком животу у коме ученици деле своје обавезе.
До сада су одржане радионице о идентитету, личности, са вежбама које се тичу тимског рада, утицаја окружења и контекста.
У суботу су ученици посетили Цирих, где су, шетњом по граду, обишли знаменитости града. Утисак дана оставила је посета Националном музеју. У недељу су обишли Сент Гален-центар града, катедралу, другу по старости у Европи библиотеку, Црвени трг. У наредним данима их очекују радионице са ученицима из Молдавије и Немачке. Ученици су у пратњи Јагоде Јеремић, наставнице српског језика и књижевности, координаторке на пројекту "Образовање за права детета". Размену организује Ужички центар за права детета у сарадњи са Песталоци дечијом фондацијом.