Ликовни конкурс о џиновима

Тим пројекта „Образовање за права детета“ посветио се организовању конкурса који је покренуо песник Дејан Алексић. Признати песник за децу и сам желећи да мисли заокупи нечим лепим, написао је мали циклус песама о џиновима. Ти стихови, посвећени деци, послужили су као инспирација за илустрације. На позив у стиху: ,,Дејан од вас чека ликовна решења нека“, одазвало се 178 ученика.

 

Жири за вредновање радова радио је у саставу који су чинила деца, професионалци и аутор песама, руководећи се унапред прописаним критеријумима. Издвојени су, према њиховој процени, најуспешнији радови у две узрасне категорије: ученици млађих разреда основне школе (I–IV) и ученици старијих разреда основне школе. (V–VIII)

У категорији V-VIII разред награду је освојила и Катарина Марић, VI-3, ОШ„ Димитрије Туцовић“, Златибор.

Учешће у конкурсу узели су и наши најмђаи ученици, прваци оба одељења са Златибора.

Тим пројекта „Образовање за права детета“ и Дејан желе да се на пригодан начин захвале свим учесницима конкурса. Сваки учесник биће награђен потписаним примерком књиге овог аутора.

Пројекат „Образовање за права детета“ нашашкола реализује у сарадњи са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске.