Велики лов на биљке- пети разред Чајетина

Наставак пројекта

Без обзира што су ученици  код  својих кућа у посебним условима живота и рада,  пројекат ,,Велики лов на биљке“ се наставља. Предност је што деца имају своје двориште, а могу и да прошетају, као  и да зађу у околну ливаду и шуму и уоче биљке пролећнице: кукурек, маслачак, бреберина, белу раду, јагорчевину, љубичицу.

На почетку школске године су  дефинисани кораци овог пројекта и после мапирања и израда Мапа станишта  планирано је да се у пролеће наставе истраживачки радови у околини школе. Међутим, сада због специфичних услова, активности су настављене у кућама или околини кућа, у зависности где ко живи.

 

Задивљујуће је са колико одушевљења и воље су деца кренула у истраживање живота биљака пролећница или истраживање процеса клијања различитих биљака  у кућним условима, као на пример клијање и раст пасуља, першуна, чери парадјза. Од наставнице биологије Зорице Милосављевић су добили упутство и отпочели су први кораци истраживачког рада.

 

 

Ученици који су се определили за истраживање биљака пролећница су их фотографисали и записали датум почетка њиховог праћења. Друга група, која се определила за посматрање клијања и осталих животних процеса гајених биљака, су направили фотографије док су их садили, као  и када су никле, уз бележење датума.

Животни процеси ће се и даље пратити, бележити и описивати све док се истраживачки рад не заврши, отприлике до краја маја.