Еко- вашар

Данас смо обележили пројектни дан Еко-школе, Еко-вашар, који традиционално обележавамо последњег наставног дана.
Своје радове су, у хуманитарне сврхе, изложили и продавали ученици наше школе, ОШ "Миливоје Боровић", ОШ "Саво Јовановић Сирогојно", Угоститељско-туристичке школе, Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју " Зрачак".
Реализацију су помогли КЈП "Златибор" и Културни центар Чајетина.
Хвала свима који су нас посетили и допринели успешној реализацији.

 https://www.youtube.com/watch?v=9xztdf3EIhE

 

https://zlatiborpress.rs/raznolika-ponuda-na-eko-vasaru-u-cajetini-video?fbclid=IwAR32qAmVQLUj39Xrj91GAef5T3qc8IJV_RpubNBqlYo1CRdpEm0pfZAF2Gw

 

 

🍀🌳
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Било је задовољство узети учешће у реализацији, и бити део традиционалног Еко – вашара, који се организује на иницијативу ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, а уз подршку свих образовно-васпитних установа са територије општине Чајетина.
С обзиром да се ради о догађају који промовише рециклажу и циркуларну економију, ову прилику искористили смо да најавимо увођење примарне селекције отпада, и изложимо комплет посуда које ће ускоро добити домаћинства у Чајетини. Овом активношћу започели смо едукативну кампању, која ће наредних дана бити интензивирана, јер нам је циљ да наши суграђани буду едуковани и благовремено обавештени о свему што је везано за увођење новог система управљања отпадом.
Одржана је и смотра возила мањих димензија: возило на електрични погон, мултифункционалну машину Авант и ауточистилицу. Оно што је за све њих карактеристично јесте да поседују моторе са смањеном емисијом штетних гасова, те тако доприносе заштити животне средине, што се и уклапа у један овакав догађај.
 
Слика може припадати 3 особе и напољу 
 
Слика може припадати 6 особа и напољу
 
Слика може припадати 7 особа, људи стоје и напољу