Конкурс у оквиру Еко-школе

Основна школа „Димитрије Туцовић“ из Чајетине у сарадњи са КЈП ,,Златибор“ у оквиру Међународног програма Еко-школе
расписује
Ликовни конкурс на тему:
израде идејног решења маскоте локалног комуналног предузећа
УСЛОВИ КОНКУРСА:
- Маскота би требала да буде креирана тако да на неки начин представља заштитни знак нашег краја (Златибора) и треба да садржи елементе који су усмерени ка рециклажи, примарној селекцији и циркуларној економији.
- Пожељно је осмислити и пратећи слоган који ће позивати на свесност о значају ових тема.
- Циљ конкурса је да својим занимљивим изгледом и именом заузме значајну улогу у допринесу у свим промотивним и едукативним активностима наведених тема.
- Право учешћа на конкурсу имају ученици свих разреда (од 1. до 8. разреда) Основне школе „Димитрије Туцовић“ (Чајетина, Златибор, Јабланица).
- Радове је потребно доставити предметном наставнику- српског језика, ликовне културе, грађанског васпитања, биологије, односно учитељу.
- Ликовни радови могу бити урађени у било којој техници.
- Ученици ће бити награђени првом, другом и трећом наградом за млађе и првом, другом и трећом наградом за старије разреде (укупно шест награда).
- Конкурс се расписује 16. децембра 2021. године, а радове је потребно доставити до 25. јануара 2022. године.
*** КЈП „Златибор“ Чајетина је у свој план рада за наредну годину уврстило успостављање система примарне селекције отпада на територији општине Чајетина.
Једна од активности која ће томе претходити је едукација свих суграђана, од најмлађих до најстаријих. У сврху подршке едукативне кампање планирана је израда маскоте предузећа, која би својим присуством привукла пажњу, првенствено најмлађе популације, а онда и свих осталих.