Седница Еко-одбора, 21.5.2021. године

На последњој седници Еко-одбора ОШ „Димитрије Туцовић“, која је одржана у петак, 21.5.2021. године, присутни чланови подсетили су се реализованих активности од почетка школске године,  подељене су награде ученицима који су победили на ликовном и литерарном конкурсу у оквиру Пројекта «Енергетска ефикасност у Еко-школама», а обележен је и 22.мај, Међународни дан биодиверзитета. Гости Еко-одбора били су представници Парка природе Златибор који су говорили о специфичности биљног и животињског света на овим просторима и другим карактеристикама Парка.

У школској 2020/2021. години Еко-одбор Основне школе „Димитрије Туцовић“ је успео да реализује велики број предвиђених активности. Договорено је да се поједине активности реализују када се стекну безбедни услови. Мр Зорица Милосављевић, координаторка Еко-школе, подсетила је присутне на еко-школске кораке, као и на пројекте који се у школи реализују у оквиру Међународног програма. Школа је препознатљива по сарадњи наставника, ђака, учитеља, уз подршку директорке школе, а и уз неизоставну сарадњу са релевантним институцијама, посебно са КЈП «Златибор».

Изнете су и занимљиве иницијативе чајетинске омладине, која се обратила координаторки Еко-школе. Једна од њих је да се уреди шеталиште ка Мушветама.

Гости Еко-одбора били су представници Парка природе Златибор који су говорили о специфичности биљног и животињског света на овим просторима и другим карактеристикама Парка. Занимљивости је изнела Ана Зечевић, запослена у Парку.

Подељене су награде ученицима који су победили на ликовном и литерарном конкурсу који је расписан у марту. Конкурс је расписан у оквиру Пројекта «Енергетска ефикасност у Еко-школама», али из објективних епидемиолошких разлога и реализације наставе онлајн није било услова да се раније поделе награде.

Директорка школе је представила нови пројекат који ће се реализовати кроз прекограничну сарадњу са НП «Сутјеска».