Пројекат ,,Енергетска ефикасност у Еко-школама“

 

Наша школа се укључила у пројекат и већ су реализоване прве активности, одржане су радионице и предавања о уштеди енергије. У издвојеном одељењу на Златибору наставница биологије Снежана Тучић је одржала Квиз- Eнергетска ефикасност.Уквизу су учествовале три екипе које су чинили млади еколози 5. и 6. разреда.Квиз је водила Еко-патрола 7.разреда. Ученици и наставница су  се забавили, а и много научили о томе како можемо да будемо енергетски ефикасни у свом дому.

У школи у Чајетини наставница биологије Зорица Милосављевић  је ученицима осмог разреда одржала предавањео начинима уштеде енергије, а након тога и радионицу о томе шта је енергетски ефикасно, а шта неефикасно. Након завршене радионице, ученици су по групама урадили пано на тему енергетске ефикасности, а на крају је одржан Еко-квиз. Све то је допринело стицању нових знања о начинима очувања и уштеде енергије.

Циљ пројекта је подизање свести деце и ученика о значењу речи енергетска ефикасност и промовисање мера енергетске ефикасности, како у предшколском/школском окружењу, тако и код куће и у широј друштвеној заједници.