Светски дан чистих планина

Поводом Светског дана чистих планина спроведена је акција уређења простора око школе  у Чајетини у којој су учествовали чланови Еколошке секције од петог до осмог разреда.

Еколошка секција у школи „Димитрије Туцовић“ традиционално има акцију чишћења26.септембраи на тај начин обележава Светски дан чистих планина.Обележавање овог еколошког датума важно је, нарочито за младе који живе у планинским подручјима, а деца се уједно уче селектирању отпада, јер се раздвајају поједине врсте отпада.

У обележавању овог датума  учествовали су и корисници Дневног боравка ,,Зрачак“ који су имали креативну радионицу са члановима Еколошке секције шестог, седмог и осмог разреда. Након радионице придружили су се акцији уређења школског дворишта са осталим члановима Еколошке секције и наставницом биологије Зорицом Милосављевић која годинама руководи радом ове секције.

Још једна активност је реализована након уређења школског дворишта, а у оквиру Пројекта ,,Велики лов на биљке“ у који су укључени  ученици петог разреда. На часу биологије су са наставницом Зорицом Милосављевић обишли школско двориште и прибележили биљни свет који живи у простору око школе. Скицирали су све што су видели, а након тога су извели шетњу у природи уочавајући живи свет у околини.