СВЕТСКИ ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

Светски дан климатских промена обележава се 4. новембра. Организују се разне активности и кампање које имају за циљ да информишу и упозоре становништво на негативне последице које ове промене могу да изазову. Поводом тога ученици, чланови Еко-секције Основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, присуствовали су предавању на ову тему. Обележавање овог датума, као и других еколошких датума је предвиђено годишњим планом рада Еко-школе.

У оквиру програма Еко-школе, а поводом обележавања Светског дана климатских промена, у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини одржано је предавање о климатским променама у циљу подизања свести о значају овог глобалног проблема. Предавање је за ученике Еко-секције од петог до осмог разреда одржала Данка Николић, председница Зеленог савета, која је прошла  обуку „Млади и климатске промене“.

Промене климе су настале као резултат човекових активности, а не као последица промена у атмосфери. Обележавањем овог датума ученици су увидели  шта нас очекује у будућности и на који начин можемо спречити климатске промене. Иначе, деца Eко-школе су на различите начине више пута показала да разумеју проблеме  угрожавања природе  и да је сваки корак начињен у смеру заштите животне средине велики  помак у очувању исте.