Прва седница Еко-одбора у школској 2020/2021. години

Наша школа је успешно укључена у Међународни програм Еко-школе од 2013. године. У претходним школским годинама учило се о разним еколошким темама, а одлука је да се ове и следеће школске године понови једна врло значајна тема, а то је „Отпад“.

Прва седница Еко-одбора у овој школској години одржана је 1.октобра, у школи у Чајетини. Присуствовали су стари и нови чланови Еко-одбора. У претходном периоду урађен је детаљни план рада Еко-школе који је на седници једногласно усвојен. Такође, измењена је и листа чланова Еко-одбора, која сада броји 18 чланова, из реда наставника и учитеља, ученика, родитеља, медија и релевантних локалних институција и организација. Присутни чланови једногласно су усвојили нову листу.

 

Мр Зорица Милосављевић, координаторка Еко-школе,  подсетила је присутне на еколошке кораке и на начин рада у оквиру Еко-школе. Направила је кратак осврт на претходне активности. Посебно је истакла да су ученици, наставници и учитељи, без обзира на услове рада и реализацију наставе на даљину, били веома вредни. У онлајн окружењу обележен је Дан планете Земље, а сви ученици који су у овом обележавању учествовали на креативан и едукативан начин добили су захвалнице. Награђени су и учесници Литерарног конкурса поводом Дана вода-дипломама и књигама. Све ове награде обезбедило је Удружење грађана „Златиборски круг“ које учествује у раду Еко-одбора.

У наредном периоду биће објављени резултати конкурса за израду Еко-кодекса, а Еко-кодекс ће бити усвојен.