Други Округли сто у оквиру Пројекта...

Други Округли сто у оквиру Пројекта „Циркуларна циркуларна економија у служби заштитет животне средине у општини Чајетина“

Округли сто чија је тема била оснивање Савета за одрживи развој и едукацију општине Чајетина одржан је 3.октобра 2019.године, у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини. Активност се реализује у оквиру Пројекта „Модел циркуларне економије у служби заштите животне средине у општини Чајетина“, који реализује Удружење грађана „Златиборски круг“ уз подршку Амбасадора одрживог развоја и заштите животне средине.

Округлом столу присуствовали су представници образовно-васпитних установа са територије општине Чајетина, КЈП „Златибор“, Зеленог савета, УГ „Златиборски круг“ и медија: Зорица Милосављевић, координатор пројекта (УГ „Златиборски круг“), Весна Белчевић (УГ „Златиборски круг“), Јагода Јеремић, асистент координатора на пројекту (УГ „Златиборски круг“), Милка Васиљевић (ОШ „Димитрије Туцовић“), Марија Спасенић (ОШ „Миливоје Боровић“), Снежана Стаматовић (ПУ „Радост“), Марија Суботић (ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“), Данка Николић (Зелени савет), Драгана Росић (КЈП „Златибор“), Мирослав Јевремовић (портал Zlatiborpress).

Образложена је потреба за оснивањем Савета.Присутни су се сложили да је за све што буде планирано за активности Савета за одрживи развој и едукацију важна промоција и медијска пропраћеност. За председника Савета предложена је Милка Васиљевић, директорка ОШ „Димитрије Туцовић“, с обзиром на то да се Савет оснива при овој школи.

Након реалзизованог Округлог стола упућен је захтев за оснивање овог тела ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини.