Наградни Светосавски конкурс

Крајем јануара издавачка кућа Pearson расписује Наградни Светосавски конкурс за есеј на тему “Pros & Cons: How I feel about remote learning”. Задатак ученика је био да напишу есеј по пропозицијама конкурса, и да дају лични осврт на учење на даљину током актуелне пандемије , опишу своја осећања која је изазвала пандемија али и примораност на другачији вид наставе. Иако првенствено намењен ученицима средњих школа, омогућено је да са радовима на конкурсу учествују и ученици осмих и седмих разреда основне школе. Системом награђивања обухваћени би били ученици-аутори најбољих радова и њихови наставници.
После дугог ишчекивања и мноштва мејлова у којима су ораганизатори молили за стрпљење, с обзиром да им је пристигло много више радова него што су очекивали, и да им је било потребно доста времена да све анализирају, примили смо и предивну вест: наш ученик седмог разреда са Златибора, Саво Вујовић, и наставница Ана Рацковић, позвани су да присуствују церемонији свечане доделе награда на Коларчевом Народном универзитету у Београду, 2.априла, јер је Савов рад, одлуком комисије, награђен!
С обзиром на изузетан одзив, организатори су нас обавестили да је ово прва у низу оваквих манифестација коју ће организовати у будућности, и да се и даље надају огромном одзиву на који је наишао Наградни Светосваски конкурс.
Честитамо Саву, и најављујемо да ћемо са задовољством одговорити будућим изазовима!