Ликовна култура

 

Ликовна култура као предмет у школи је вештина. Неко је талентован више ,неко мање...трудимо се да сви стекну ликовну културу...није ликовно само сликарство, данас је то много шири појам...Наши ученици уче о значењу боја,о стилу,о маркетингу и многим другим животним стварима.Научиће да се обуку, да окрече кућу, да рекламирају своју будућу фирму, научиће да купе слику за себе и свој дом.Трудимо се да стекну основна знања из историје уметности наше  земље и целог света и,тако спремни,обиђу музеје и неке нове градове,тврђаве,споменике, али и дочекају туристе са разних страна,познајући њихову културу.

 

Посебну пажњу ових година посветили смо нашој најталентованијој деци .Кроз редовне часове, Ликовну секцију, различите пројекте и конкурсе наша деца су осликала преко 300 слика на платну различите тематике. Ових дана, у реновираним просторијама школе, окачене су њихове слике као у правој галерији, и то  вештим рукама управо њихових другара.

 

Уз помоћ дивних родитеља, Културно-спортско гцентра, Удружења„Виогор“, наше библиотеке и Општине, и кроз ученичке пројектео безбедили смо средства за сликање. Деца су показала да им,заиста, вреди помоћи. Надамо се даљој сарадњи и новим уметничким делима великих-малих сликара.

 

 

 

Наставник ликовне културе Даница Јевтић Шишовић