Међународно дечије књижевно вече

Поводом Mеђународног дечијег књижевног конкурса на тему „Зар је важно колика је татина плата?“, који је Дино парк на Златибору расписао у септембру ове године, на адресу парка стигло је 305 радова из целог региона.

Међу награђенима нашле су се и наше две ученице- Вања Вуловић, ученица четвртог разреда, која је освојила седмо место (ментор: учитељица Анка Џамбасовић) и Емилија Средојевић, ученица седмог разреда, која је освојила четврто место (ментор: наставница српског језика Јагода Јеремић).

Тим поводом, у суботу, 30.11.2019, у Културном центру на Златибору, у 18 часова организовано је Међународно дечије књижевно вече, у коме су наше ученице учествовале.

На манифестацији су учетвала деца из свих крајева Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније, Дино клуб Златибор, хор Ужичке гимназије, фолклорна група Цетaр Култашић, а међу реализаторима занимљивог програма нашло се доста наших ученика у улози водитеља, у плесним тачкама, у представљању држва из којих долазе њихови вршњаци.

Вања и Емилија су представиле своје радове, песме које су написале, и  кратком причом, своје Златибор и Чајетину.