Дечја недеља 2021, ИО Златибор

Ученици млађих разреда на Златибору, разноврсним активностима, обележили су своју недељу. И поред тога што  је време делимично омело реализацију свих планираних активности,  недеља је протекла успешно и весело.

Обележавање Дечје недеље започело је учлањењем најмлађих ђака у библиотеку „Љубиша Р. Ђенић“. Свим првачићима наше школе, чајетинске и златиборске,  уприличено је свечано учлањење, приликом кога је председник Општине Чајетина деци уручио пригодне поколоне, а радници библиотеке чланске карте своје установе.  

Следећи дан смо обележили лепим порукама исписујући их разнобојним кредама по школском игралишту, а све у складу са темом овогодишње свечаности „Дете је дете, да га волите и разумете“. Нешто старији ученици млађе групе су показали своје вештине и знања у игрању игрица, школице, таблице множења, на тазе осликаном бетону школског дворишта. Ученици четвртог одељења другог разреда су мислили и на најстарије чланове породице, па су за баке и деке осмислили лепе поруке и истакли их на школском паноу.

 

 

 

 

 

Среда је протекла у двочасовној посети златиборском Културном центру, приликом које је група  ученика која има посебне склоности ка ликовном стваралаштву (број ученика је ограничена због епидемиолошке ситуације),  учествовала у инспиративној радионици ,,Илустрација омиљене књиге или књижевног лика“, а у организацији Градске библиотеке. У пригодно уређеном амбијенту и пријатној атмосфери, за које су се посебно потрудиле библиотекарка Невена Шопаловић и сликарка Андријана Андријашевић,  малишани су стварали своје илустрације. Идеја је да се слична радионица одржи и у новембру, после које би се организовала изложба свих радова.

 

 

 

 

Четвртак је био резервисан за поделу беџева и приредбу за првачиће, за шта су били задужени ученици четвртог разреда.

Традиционални пешачки излет на Око спречила је киша, али завршни дан Дечје недеље није прошао без интересантних активности. Њему су се највише радовали најмлађи ученици,  јер су први пут учествовали у поклањању и размени играчака и књига са осталим другарима из школе. Старији су их умешно упућивали у вештине размене, како би у наредним акцијама имали више искуства.

 

 

 

 

Све активности су биле осмишљене тако да деца осете и онај лепши и занимљивији део школског живота, у коме су они носиоци главне улоге,  али и учитељи су се лепо забавили.