ПОСЕТА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ ЧАЈЕТИНА

У среду, 7.10.2020. године чланови Ученичког парламента посетили су Општину Чајетина  у оквиру обележавања Дечје недеље. Седници  је присуствовало 13 чланова УП из Чајетине и са Златибора, координаторка УП Ивана Милојевић, школски педагог Јелена Жугић и наставница ликовне културе Даница Јевтић Шишовић.

Ученике је примио новоизабрани председник СО Чајетина Арсен Ћурић уз присуство локалних медија и помоћника председника општине за односе са јавношћу Марије Јеремић. Седницом су председавали председник СО Чајетина Арсен Ђурић и председница Ученичког парламента Катарина Жунић. Председник СО је упознао присутне чланове УП са саставом и функционисањем СО Чајетина, начином доношења одлука и њиховом спровођењу. Представио је најзначајније пројекте локалне самоуправе, као што су: изградња постројења за прераду отпадних вода, гондола, реконструкција спортске хале у Чајетини, куповина спортске хале на Златибору, отварање Културног центра на Златибору. Чланови УП су постављали питања која се односе на школски живот, будућност младих у општини Чајетина и предложили су неке иницијативе, као што је бесплатан ски пас уз ђачку књижицу. О овом предлогу ће представници општине Чајетина разговарати са представницима скијалишта Србије, како би ученици који су чланови скијашких клубова на Златибору имали бесплатан приступ скијашким стазама на ски- центру Торник. Председница УП, Катарина Жунић говорила је о улози и значају Ученичког парламента у школском животу,  активностима које ће парламент спроводити током 2020/21. године, као и пројекту „Образовање за права детета“ у који је парламент активно укључен.

 

Члановима Ученичког парламента веома се допао пријем у СО Чајетина, који је протекао у пријатној атмосфери и завршен је договором да се неки од будућих састанака Ученичког парламента одржи у сали СО Чајетина. На крају дружења, ученици су заједно са наставницом Даницом Јевтић Шишовић поклонили представницима СО Чајетина своје радове израђене на Ликовној секцији.

 

Председница УП Катарина Жунић захвалила се на срдачном пријему и истакла да се нада да ће се ова сарадња наставити кроз заједничке активности локалне самоуправе, школе  и Ученичког парламента.

 

Ивана Милојевић, координаторка УП