Дечија недеља, млађи разреди, Чајетина

Ученици и учитељи млађих разреда Основне школе „Димитрије Туцовић“ су током Дечје недеље, која се ове године славила под мотом „ Да право свако-дете ужива лако“, од 7. до 13.октобра, организовали различите активности.

Дечја недеља је почела7.10.2019. шарањем кредама у школском дворишту .

У уторак, 8.октобра ученици  првог разреда су традиционално са својим учитељима посетили Библиотеку „Љубиша Р. Ђенић“, где су бесплатно добили чланске карте и постали најмлађи корисници. Добили су  и прикладне поклоне од општине Чајетина, које им је уручио председник општине Милан Стаматовић. Прваци су добили по књигу, а уручио их је Арсен Ђурић, заменик председника општине.

 

У среду,9.октобра изведен је пешачки излет на Око. Уживало се у игри, дружењу, спортским активностима.Тако је уз сјајно расположење ученика и учитеља проведен још један успешан дан у Дечјој недељи.

 

У четвртак, 10.октобра ученици II,III,IV и V разреда су са својим учитељима организовали приредбу у част ђака првака. Приредба је изведена у Дому културе.Окупио се и велики број родитеља који су уживали у пригодном програму. На крају приредбе првацима су подељени беџеви и тако су званично  постали чланови Дечјег савеза.

 

У петак, 11.10.2019.ученици II,III иIV разреда су заједно са учитељима посетили Дино парк.Ученицима се обратила Бојана Гардић,једна од менаџера Дино парка.Говорила је на тему „Зашто је култура важна“. После њеног излагања, деца су износила своје мишљење зашто је култура важна.

4.10.ученици су уживали гледајући позоришну представу „Код Жапца Креке и Зеца Зеке“у извођењу Драмског студија „Бистричак“, у организацији  СЦ „Чајетина“.Ова предства је одржана раније због техничких разлога.

 

Осмех на лицима и задовољство учешћем у активностима, обавезују нас да се још више ангажујемо, потрудимо, да следећу Дечју недељу обележимо још креативније и занимљивије.